Åloppe Eko-mat

Ekologiska livsmedel för den lokala marknaden

 
butik

Åloppe Eko-mat upphör fastigheten såld.

Åloppe Eko-mat
Tel: 0171-41 91 70


Åloppe Eko-mat är medlem i Svensk Lantmat
Tillbaka

Maj/juni i Åloppe

Korvgrillning och KlappaPåDjuren-dag för alla barnfamiljer. Av: Solveig Pettersson 2005-05-30
Oj! Vad fort det gick. Inget månadsbrev från oss i april och nu tar jag det säkra före det osäkra och slår ihop maj och juni. För den här tiden på året räcker inte våra armar till för allt som måste göras. Morötterna är sådda, löken och purjon planterade, och i år har vi även satsat (vilt!) på Sparris. Vi har satt 1 300 plantor och de har redan tittat upp. Det tråkigaste med sparris är att man inte kan skörda första året utan bara rensa ogräs och titta på läckerheterna.

Den 1 maj hade vi korvgrillning och KlappaPåDjuren-dag för alla barnfamiljer. Eftersom vi samarbetar med Glad Gris i Torstuna fick de klappa små grisar, flasklamm ville bli matade, och ett stort antal kycklingar och ankungar från en dagar gamla hade många barnhänder runt omkring sig. När vi har sådana här dagar förstår vi att många barn i dag aldrig har sett små djurungar, de är helt begistrade och utropar: "Jag har aldrig sett så små lamm, och aldrig så små kycklingar". Det skulle vara barns rättigheter att få se det ibland.

Nu har vi stängt butiken för den här säsongen och öppnar igen i september. Vi kommer inte att ha någon Öppen Gård här i år som vi haft i sex år. Vi vilar från det i år och återkommer kanske någon annan gång. Nu ska vi ägna oss åt odlandet och se till att få in foder till djuren.

Glad sommar önskar vi från Åloppe
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

Kommentarer