Åloppe Eko-mat

Ekologiska livsmedel för den lokala marknaden

 
butik

Åloppe Eko-mat upphör fastigheten såld.

Åloppe Eko-mat
Tel: 0171-41 91 70


Åloppe Eko-mat är medlem i Svensk Lantmat
TillbakaMot nya mål-tider.
Mot nya mål-tider.

Februari i Åloppe

Mot nya mål-tider. Av: Inga Philipsson 2005-01-06
På väg mot våren. Ena dagen sol, fågelkvitter och vårkänslor. Andra dagar är det snöstorm och full vinter igen. Vad ska man då fördriva tiden med i väntan på ljusare tider? Jo, laga mat. Det gör vi, med glädje de soliga dagarna och för att muntra upp oss när vinden tjuter och snön faller.

Passa på att använda de för säsongens sista rotfrukter (innan vårprimörerna kommer) till en väldoftande timjankryddad gratäng. Eller som alternativ ugnsrosta dem i lite olja i 200 grader, salt o svartpeppar.

Har ni gott om morötter hemma så hyvla dem med potatisskalare i långa, tunna remsor och rosta i ugnen i 100 grader i 2 timmar i lite rapsolja. Salta med flingsalt, nu har ni morotschips.

I decemberbrevet skrev vi om Bondens Butik i Stockholm och där har våra Nyttiga biffar blivit mycket omtyckta. Vi blandar finrivna morötter och rotselleri i nötfärsen tillsammans med ägg och grädde, persilja, salt och peppar.

Vill ni laga något riktigt gott och mycket enkelt till middag en helgkväll då föreslår vi kalvrullader av innanlår med en stav västerbottenost i. Fäst ihop med tandpetare. Bryn den runt om, lite salt och peppar och efterstek försiktigt i ugn eller traktörpanna. Tänk på att kalvkött är magert och mört, så stek inte för länge. En god sås kan bestå av grädde, kalvfond och torr cider, salt och peppar.

Fler tips längre fram. Lycka till!
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

Kommentarer