Åloppe Eko-mat

Ekologiska livsmedel för den lokala marknaden

 
butik

Åloppe Eko-mat upphör fastigheten såld.

Åloppe Eko-mat
Tel: 0171-41 91 70


Åloppe Eko-mat är medlem i Svensk Lantmat
Tillbaka

December i Åloppe

Nu går vi i Åloppe mot nya mål. 2004-12-18 Av: Solveig Pettersson
EVM (Egna VaruMärken) diskuteras ofta i pressen, lika ofta diskuteras lokal producerad mat med tydligt ursprung. Hur går detta ihop? De stora märkeskedjornas strävan att sänka matpriserna har lett till de s k EVM-varorna där Coop, Ica och Axfood är de stora kedjorna. Varorna blir mer och mer anonyma trots konsumenternas önskemål om ursprung ända ned till uppfödar och odlarnivå.

Vi som är små producenter strävar åt motsatt håll, vi vill att konsumenterna ska känna sig trygga med att tydligt få veta var varan är producerad och från vilken uppfödare eller odlare råvaran kommer ifrån.

Nu går vi i Åloppe mot nya mål. Vi finns nu med i den nystartade Bondens Butik som har startats av två lantbrukare som funnits med länge på Bondens Egen Marknad i Stockholm, Ingvar Pettersson, Stora Hällsta gård och Claes Roempke, Fastmyra gård. Till butiken levererar vi färdig mat som tillverkas i vårt livsmedelsgodkända kök i Åloppe. Vi lagar mat med våra egna råvaror så långt det är möjligt eller köper in från väl kända producenter i vårt närområde.

Vi lagar "slow food" och kunderna får "fast food". Vi hoppas att Bondens Butik ska bli det självklara alternativet till Bondens Egen Marknad när den inte är öppen för säsongen. Dessutom finns ett större utbud av färskt kött att tillgå året runt.

Bondens Butik blir ingen vanlig affär, tillgången på varor kommer att följa den svenska säsongen. Vi kommer med vår färdigmat förhoppningsvis inspirera till goda maträtter med mycket rotfrukter under vintertid.

Tänk globalt - handla lokalt!
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

Kommentarer