Åloppe Eko-mat

Ekologiska livsmedel för den lokala marknaden

 
butik

Åloppe Eko-mat upphör fastigheten såld.

Åloppe Eko-mat
Tel: 0171-41 91 70


Åloppe Eko-mat är medlem i Svensk Lantmat
TillbakaPlanera påsken
Planera påsken

Augusti i Åloppe

Planera påsken. Av: Solveig Pettersson 2004-08-11
Att börja tänka på påsken under hösten kanske inte känns så roligt. Men när det gäller lammstek till påsk är det hög tid.
Att vi äter lamm till påsk är en tradition som inte passar ihop med svensk lammuppfödning. Fårens naturliga lammning inträffar till påsk och lammen är då slaktmogna till hösten. Vi konsumenter efterfrågar svenskt färskt lamm året runt utan att kanske tänka på uppfödningen.

Ett slaktmoget lamm till påsk har fötts i december/januari och har inte fått gå ute på bete under hela sin uppväxt som sina kompisar som fötts i april. Den naturliga brunsten hos får inträffar på hösten och vi tycker att djuren ska få ha sin egen livsrytm som innebär lammning på våren och glada lamm på bete under sommaren. Om du köper ett lamm på hösten och spar en stek i frysen till påsk värnar du om djurens naturliga beteende.

Hos oss kan du beställa lamm grovstyckat eller styckat efter egna önskemål.
Ex finstyckat: Urbenade stekar (nätad), skivad bog, skivade kotletter, sadel, lammfärs.
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

Kommentarer