Åloppe Eko-mat

Ekologiska livsmedel för den lokala marknaden

 
butik

Åloppe Eko-mat upphör fastigheten såld.

Åloppe Eko-mat
Tel: 0171-41 91 70


Åloppe Eko-mat är medlem i Svensk Lantmat

Färdigmat

Färdigmat med våra egna råvarorMeny v 23
Kycklingwok ursprung Hagby Fågelfarm
Morots/ost-biffar
Vårrullar
Vårrullar veg
Lasagne
Lsasagne veg
Potatissallad
Broccoli/ädelostpaj
Kantarellpaj


Storkök

I vårt storkök tillagar vi färdigmat av våra egna ekologiska råvaror eller från andra närproducenter. Vi lagar maten precis som hemgjord utan onödiga tillsatser. Vi t ex steker i riktigt smör och använder aldrig margarin eller andra härdade fetter. Förpackningarna till rätterna packas med modifierad gas vilket menas att 99 procent av syret tas bort och koldioxid och kväve tillsätts. Maten har 14 dagars hållbarhet i kylskåp.

Bästsäljare

Våra bästasäljare är bl a morotsbiffar med ost, rödbetsbiffar med fetaost. Köttfärs- eller kalvfärsbiffar med varierad smaksättning, bl a citron/vitlök i kalvfärsbiffarna och morötter/rotselleri, vitlök i nötfärsbiffarna. Vi blandar inte i ströbröd i biffarna utan använder enbart grädde och ägg.

Kött & utbud

Köttet kommer från våra egna Krav-uppfödda djur i Åloppe. Utbudet varierar efter tillgång på råvaror och på kockarnas fantasi.

Återförsäljare

Vår mat kan du köpa hos Svenska Delikatesser i Uppsala.


Luncher & kurser

Hos oss kan du även beställa lunch för föreningsmöten, kurser osv. Vi använder oss av våra egna ekologiska råvaror så långt det är möjligt. Vi har en kurslokal för ca 25 personer.

Kontaktpersoner: Inga Philipsson och Solveig Pettersson

Klicka på bilderna